قورمه سبزی

گوشت راسته بی استخوان گوسفند   ٧٠٠ گرم
سبزی قورمه       ١ و نیم کیلو

لوبیا قرمز ٢/٣ لیوان

لیمو عمانی ٧ عدد...

پیاز ۴ عدد
طرز تهیه قورمه سبزی:

برای پخت قورمه سبزی ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و در روغن سرخ میکنید تا خوب طلایی شه:
 
 
 
 
سپس گوشت رو به همراه زرد چوبه و فلفل سیاه بهش اضافه میکنید و میذارید تا رنگ گوشتتون تغییر کنه:
 
 
لوبیا قرمز را از شب قبل یا  چند ساعت قبل در 2 لیوان آب خیسانده ،سپس آب آن را خالی کنید.سبزی را پاک کرده ،ریز خرد کرده و یا اگر از سبزی های خشک آماده استفاده میکنید، اونارو از نیم ساعت قبل توی آب بخیسانید و بعد از صافی ردش کنید و خوب آبش رو با فشار دستتون بگیرید و توی روغن سرخش کنید:
در حدی که آبش کشیده شده و صدای سرخ شدن سبزی به گوش برسد ولی سیاه نشود.
 
 
 
و سبزی و
  لوبیاقرمز، لیموعمانی سوراخ شده (برای اینکه مزه لیموعمانی از آن خارج شود) ، رو به گوشت ، پیاز ، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و و به قابلمه کمی کمتر از نیمه  آب جوش اضافه میکنید و بار گذاشته تا همه مواد با هم بپزند.وقتی که گوشت نیم پز شد ،نمک آن را اندازه کرده وبگذارید تا خورش جا بیفتد. چاشنی آن را اندازه کنید. و در صورت نیاز پودر لیمو رو هم بهش اضافه کنید:
 
 
 
 
 
 
نیاز پودر لیمو رو هم بهش اضافه کنید:
نکات ریز در مورد سبزی قورمه سبزی:
1 ـ سبزی قورمه سبزی شامل تره 500 گرم ، جعفری 600 گرم ، گشنیز150 گرم ، اسفناج 150 گرم و شنبلیله 50 گرم است.
2ـ بهتر است سبزی خورش قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد.
3 ـحتی الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه استفاده کنید. چرا که خورش قورمه سبزی خوشمزه تر و خوش رنگ تر می شود و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ می شود.
4ـ اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد.چون از نظربهداشت غذا روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است.
5 ـ شنبلیله خورش قورمه سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می شود.
6 ـ در برخی از نواحی اصولا از شنبلیله استفاده نمی کنند چرا که ماندگاری بوی آن را نمی پسندند.
7 ـ در شهرهای آذربایجان گشنیز ، اسفناج یا برگ چغندر به ترکیب سبزی  قورمه سبزی اضافه می شود و شنبلیله از آن میان حذف می شود.
8 ـ اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد.
9 ـ در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند.
10 ـ سرخ کردن زیاد سبزی قورمه سبزی(که در تهران و در میان بعضی از خانواده ها مرسوم است) باعث می شود رنگ آن تیره شده و خاصیت خود را از دست بدهد و غذا سنگین شود(معده را اذیت کند).
11 ـ نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به ذائقه خانواده دارد.ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود. اسفناج زیاد به خورش،مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد.
12 ـ نکته دیگر آنکه اگر سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید.
13 ـ هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود.
١۴- زرد چوبه زیاد به بهتر شدن طعم گوشت می افزاید!
١۵- خوب سرخ کردن سبزی، باعث میشه که روغن سیاه غلیظی روی قورمه سبزی "تون بیاد و یه قورمه سبزی مجلسی،ة خوشمزه و اصیل داشته باشید!
١۶- درسته که روغن زیاد برای سلامتی مضره ، اما اگر پیاز رو تو روغن زیاد سرخ کنید، قورمه سبزی چرب تر و خوشمزه تری رو خواهی داشت!
١٧- پیاز زیاد یکی دیگه از راز های خوشمزه گی قورمه سبزیه!
 
 
 
 
/ 6 نظر / 1318 بازدید
F

سلاممممممممم چقدر خوب که دوباه پست گذاشتید.من تازه وبتونو کشف کردم عالییییییییییییییه خواهشا ادامه بدید[گل][گل][گل][قلب]

negin

نوش جون به به قورمه سبزی از اون غذاهای ناب و لذیذه که نمی شه بهش نه گفت شاد باشی التماس دعا آپم

محسن

درود بر شما این پیشنهادی است که به تمام مدیران سایت های آشپزی که خود مولف و هنرمند کارهای خود می باشند داده شده است: بنده یک انتشارات دارم و دلم می خواهد مجموعه کتاب های متفاوت آَشپزی در بیاورم. از شما می خواهم در صورت تمایل مطالب تان را جمع آوری و به من بدهید تا با نام خودتان به چاپ برسانم. بعد خودتان می توانید کتاب تان را نیز در سایت خود تبیلغ کنید و بفروشید. موفق باشید محسن باطنی 66915918- 09355703642

هستی

سلام عالی پیشمون بیا خوشحال میشیم منتظرم

مهریماه

سلام دوست عزیز من عاشق غذاهای عربی هستم خوشحال میشم به وب آشپزیه من سر بزنین و اگه مایل بودین بگین تا تبادل لینک کنیم[لبخند]

با سلام. اگه عکس قورمه ای که گذاشتین دستپخت خودتونه باید بگم اصلا جالب نیست. ابش یه وره و سبزیش یه ور